Waterstralen

Rolbeugels.nl Biesheuvel Autosport

  
Nu ook Auto Waterstralen en Rolbeugel plaatsen op  èèn adres

Sinds kort zijn werkzaamheden van Rolbeugels.nl in nevelen gehuld. Letterlijk, want Gerwin Biesheuvel legt zich zicht op een techniek die we in Nederland nog niet kenden, namelijk het waterstralen van carrosserieën. storagesverschijnselen als van plaats, snel optredende vliegest, achterblijvend grid en dagenlang kit en bitum wegkrabben tot het verleden.
“Iedereen kent wel zandstralen, dat een aantal nadelen heeft. Er veel warmte in het materiaal, met naam grote plaatdelen - zoals een dak van een motorkap kunnen vormen. Naast blaas je grid in de dorpels, dat een spuiter eerst zal moeten weghalen om te voorkomen dat er deeltjes in de lak belanden. Verder ketst het zand af op bitumen en kit, dien je die van handmatig af te krabben, wat met een beetje pech heeft geleid tot een paar weken werk resultaten. Er bestaat ook een combinatie met water, maar dan krijg je snel laatste van oppervlakteroest, het zand de poriën van het staal opent. IJsstralen naar mijn mening te langzaam gaat, bakken en zuren met zich meebrengen dat de conserverende laag uit de dorpels verdwijnt. Dat wil je natuurlijk ook niet.
Waterstralen heeft al die nadelen niet en levert nog een extra voordeel op, namelijk dat je het ook bij aluminium kunt toepassen.
Mocht het plaatstaal nou heel dun of roestig zijn, dan ga je er wel doorheen, maar in een echt echt zou je toch al nieuwe stukken moeten inlassen.”


Voor het waterstralen  van een personenwagen moet je twee dagen uittrekken,

Downloads:

- koopman e 36 13.jpg

menu