Waterstralen

Rolbeugels.nl - Biesheuvel Autosport

  
Auto Waterstralen en Rolbeugel plaatsen, Doorlassen alles  op  èèn adres in Nieuwendijk. 

Sinds kort zijn werkzaamheden van Rolbeugels.nl in nevelen gehuld.
Letterlijk, want Gerwin Biesheuvel  richt zicht op een techniek die we in Nederland nog niet kenden, namelijk het waterstralen van carrosserieën, snel optredende vliegest, achterblijvend grid en dagenlang kit en bitum wegkrabben tot het verleden.


“Iedereen kent wel zandstralen, dat een aantal nadelen heeft. Er komt veel warmte in het materiaal, met name grote plaatdelen - zoals een dak van een motorkap kunnen vervormen. Naarnaast  blaas je grid in de dorpels, dat een spuiter eerst zal moeten weghalen om te voorkomen dat er deeltjes in de lak belanden.
Verder ketst het zand af op bitumen en kit, dien je die van handmatig af te krabben, wat met een beetje pech heeft geleid tot een paar weken werk resultaten.
Er bestaat ook een combinatie met water, maar dan krijg je snel last van oppervlakteroest, dat het zand de poriën van het staal opent.
IJsstralen is naar mijn mening te langzaam gaat, wat met  zich meebrengen dat de conserverende laag uit de dorpels verdwijnt. Dat wil je natuurlijk ook niet.


Waterstralen heeft al die nadelen niet en levert nog een extra voordeel op, namelijk dat je het ook bij aluminium kunt toepassen.
Mocht het plaatstaal nou heel dun of roestig zijn, dan ga je er wel doorheen. 


Voor het waterstralen  van een personenwagen moet je twee dagen uittrekken,

Downloads:

- koopman e 36 13.jpg
- Waterstralen BMW M3 E 30.pdf

menu